Zakelijk

Doelstellingen

De stichting WereldTheeMuseum in ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder RSIN 8620 10 202. De statuten vind u hier. De stichting heeft als doel het verspreiden, verdiepen, verbreden en verwerven van kennis over thee in de meest brede zin van het woord. Het WereldTheeMuseum draait volledig op vrijwilligers en zij doen hun werk voor het WereldTheeMuseum onbezoldigd. De stichting WereldTheeMuseum werft actief subsidies en donaties. Daarnaast accepteert de stichting schenkingen en legaten voor zover zij passen in het (collectie)beleidsplan. Het volledige vermogen en inkomsten van de stichting komt ten goede aan de stichting WereldTheeMuseum zelf.

Algemene gegevens

IBAN
NL09 TRIO 0320 475 654

KvK nummer: 81240538

wereldtheemuseum[at]gmail.com

LinkedIn

Facebook

ANBI Status

Het WereldTheeMuseum heeft een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) status. Donateurs kunnen hun giften aan het WereldTheeMuseum aftrekken middels een formulier van de Belastingdienst. Het algemeen beleidsplan dat deze aanvraag ondersteunt staat hier.

Oprichting

De stichting WereldTheeMuseum werd op 18 december 2020 opgericht door het oprichtingsbestuur. Dit bestaat uit Marjoleine Sloos, die ook de initiatiefnemer is van het museum, Boudewijn van de Berg en Sander Sauvé. De akte werd getekend bij notaris Kruiswijk in Noordwijk en daarna gevierd met een Japanse theeceremonie in de muziektent van Noordwijk.

V.l.n.r. Marjoleine Sloos, Boudewijn van de Berg, Sander Sauvé.