Steun ons als particulier

Wil jij geïnspireerd worden door thee? Vind je het belangrijk dat mensen zich met elkaar verbinden? Dat er een plek komt waar dat mogelijk wordt gemaakt door thee? En wil jij ons helpen dat mogelijk te maken? 

Jouw bijdrage zorgt ervoor dat:

 • iedereen meer te weten komt over thee
 • jij intenser gaat genieten van thee
 • wij bijzondere theeobjecten kunnen aanschaffen en tentoonstellen
 • we elkaar kunnen ontmoeten bij exposities, demonstraties, lezingen en theeproeverijen.
Foto: Mirjam Hensgens

Word vriend

Maak deel uit van onze theegemeenschap

Foto: Rogier van Nierop

Draag je de ontwikkeling van het WereldTheeMuseum een warm hart toe en wil je graag een steentje bijdragen? Dat kan! Als Vriend doneer je voor minstens vijf jaar en dan kun je zo vaak langskomen bij tentoonstellingen en activiteiten als je wilt. Door de ANBI-status van het museum kun je gebruik maken van de Geefwet, waardoor je als donateur je gift kunt aftrekken van de inkomstenbelasting.

Je bent al Vriend vanaf € 50,00 per jaar (een hoger bedrag mag natuurlijk ook).

Als Vriend ontvang je de vriendenkaart van het WereldTheeMuseum en:

 • nodigen we je uit voor de jaarlijkse viering van de door de VN uitgeroepen Internationale Theedag;
 • nodigen we je uit voor officiële openingen van tentoonstellingen.

Eénmalige donatie

Maak tentoonstellingen en activiteiten mogelijk

Elke gift, groot of klein, is welkom.

Met jouw donatie maak je het voor ons mogelijk om de collectie uit te breiden en te beheren en om activiteiten op het gebied van educatie en participatie te organiseren.

Foto: Frits Sauvé

Voor minimaal € 35 ontvang je de driemaandelijkse nieuwsbrief.

Voor minimaal € 70 nodigen we je uit voor een lezing voor twee personen en ontvang je de driemaandelijkse nieuwsbrief.

Voor minimaal € 120 nodigen we je uit voor een lezing en een theeproeverij voor twee personen en ontvang je de driemaandelijkse nieuwsbrief.

Klik hieronder om door te gaan naar een formulier met betaalformule.

Je kunt ook een bedrag naar keuze overmaken op rekeningnummer NL09 TRIO 0320 475 654, ten name van WereldTheeMuseum, onder vermelding van “donatie”.

Word lid van de theesalon

Steun ons substantieel en neem deel aan exclusieve activiteiten

Foto: Marjoleine Sloos

De WTM Theesalon bestaat uit een groep thee- en kunstliefhebbers, die speciale interesse hebben in de culturele en historische achtergrond van thee, en het museum willen ondersteunen. De leden ontmoeten elkaar meerdere malen per jaar voor een programma gericht op inspiratie en verbondenheid.

Voor de Theesalonleden organiseren we jaarlijks een speciale theebaristaworkshop, een inspirerende lezing met demonstratie en levendige meet & greets met kunstenaars die hun werk toelichten. De theesalonleden nodigen we uit voor de Internationale Theedag en voor feestelijke openingen van tentoonstellingen met een exclusieve rondleiding. 

De jaarbijdrage van de Theesalon is minimaal € 1.000 en is geldig voor twee personen. Door de ANBI-status van het museum kun je gebruik maken van de Geefwet, waardoor je als donateur je gift kunt aftrekken van de inkomstenbelasting. Concreet betekent dit dat een schenking van € 1.000 per jaar, na aftrek, je slechts € 350 kost (uitgaande van een effectief belastingtarief van 52%). Je lidmaatschap dient dan wel vastgelegd te worden voor een periode van vijf jaar door middel van een periodieke uitkering. Het lidmaatschap biedt je veel voordelen, zoals:

 • Gratis toegang tot alle exposities.
 • Uitnodigingen voor officiële openingen.
 • Deelnemen aan drie evenementen per jaar, zoals verrassende theeproeverijen, inspirerende lezingen, bijzondere theeontmoetingen en meet & greets met kunstenaars.
 • Het bijwonen van de jaarlijkse viering van de door de VN uitgeroepen Internationale Theedag.
 • De driemaandelijkse digitale nieuwsbrief.

Nalaten

Laat iets moois achter voor de gemeenschap

Foto: Linda van Hutten

Je kunt ook bij testament het WereldTheeMuseum tot erfgenaam benoemen. Een deel van je nalatenschap wordt dan toegekend aan het WereldTheeMuseum.

Een andere mogelijkheid is dat je een legaat nalaat. Een bepaald bedrag of object wordt dan toegekend aan het WereldTheeMuseum.

Wil je hier met ons over praten?