Steun ons als particulier

Wil jij ook al je zintuigen laten prikkelen door thee, nieuwe smaken, kleuren en geuren ervaren? Benieuwd naar de verborgen werelden van thee en de reis van de plantage naar je dagelijkse kopje thee? Gun je dat ook een ander en vind je het belangrijk dat mensen zich met elkaar verbinden? Wij streven naar een centrale plek waar we elkaar kunnen ontmoeten met de heerlijkste theeën en meer kunnen ontdekken over thee. Wil jij ons helpen dat mogelijk te maken? 

Thee op de plantage (foto: Mirjam Hensgens)

Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door een eenmalige gift aan een bepaald project, door vriend te worden, door meer structurele bijdragen of door nalatenschap. Lees verder wat het beste bij je past en voor onze leuke tegenprestaties. Met jouw bijdrage zorgen wij dat:

 • iedereen meer te weten komt over thee
 • jij intenser gaat genieten van thee
 • wij bijzondere objecten kunnen aanschaffen en daarmee prachtige tentoonstellingen maken
 • we elkaar vaker ontmoeten bij tentoonstellingen, demonstraties, lezingen en theeproeverijen
 • dat we een eigen ruimte creëren, waar iedereen welkom is om zich te laten prikkelen door de veelzijdige wereld van thee

Eénmalige donatie

Jouw donatie kan het verschil maken


Foto: Marjoleine Sloos


Je kunt hier doneren voor een project dat je in het bijzonder aanspreekt.

Project Theeproeverij

Voor onze theeproeverijen willen we een mooie Chinese set met geur- en drinkkommetjes aanschaffen, waarmee we onze gasten nog meer kunnen laten genieten en verwonderen. Voor € 250 kunnen we zo’n kung fu theeset als hierboven aanschaffen. Je kunt zelf kiezen hoeveel je hieraan wilt bijdragen.

Thee-ontmoeting

Voor jouw donatie van € 15 euro kunnen we 40 mensen een gezellige middag met thee en koekjes bezorgen. Als tegenprestatie ontvang jij onze driemaandelijkse nieuwsbrief en je bent welkom bij onze thee-ontmoetingen.

Fotoboek

Samen met fotograaf Javad Jalali gaan we een boek uitgeven met prachtige sfeerfoto’s van theemomenten in verschillende culturen. Ook geven we achtergrond informatie en laten we de mensen op de foto’s aan het woord. Hoe meer donatie, hoe uitgebreider het boek kan worden. Draag je hieraan bij, dan krijg je zeker een uitnodiging voor de feestelijke boekpresentatie.

Hoeveel draag je bij? Dat mag je helemaal zelf weten. Maar als je minimaal € 65 doneert:

 • ben je welkom bij 2 lezingen, thee-ontmoetingen en een theeproeverij
 • nodigen we je uit voor de jaarlijkse viering van de door de VN uitgeroepen Internationale Theedag en onze jaarlijkse gezellige WereldTheeMuseum-dag, waar je andere vrienden en onze vrijwilligers ontmoet
 • ontvangt je een uitnodiging voor officiële openingen van tentoonstellingen
 • krijg je elk seizoen onze nieuwsbrief

Voor minimaal € 120:

 • ben je met 2 personen welkom bij een lezing, thee-ontmoetingen en een theeproeverij
 • nodigen we je uit voor de jaarlijkse viering van de door de VN uitgeroepen Internationale Theedag en onze jaarlijkse gezellige WereldTheeMuseum-dag, waar je andere vrienden en onze vrijwilligers ontmoet
 • ontvangt je een uitnodiging voor officiële openingen van tentoonstellingen
 • krijg je elk seizoen onze nieuwsbrief

Word Vriend van het WereldTheeMuseum

Maak deel uit van onze theegemeenschap


Foto: Rogier van Nierop


Draag je de ontwikkeling van het WereldTheeMuseum een warm hart toe en wil je graag een steentje bijdragen? Dat kan! Als Vriend van het WereldTheeMuseum doneer je voor minstens drie jaar. Door de ANBI-status van het museum kun je gebruik maken van de Geefwet, waardoor je als donateur je gift kunt aftrekken van de inkomstenbelasting.

Je bent al Vriend vanaf € 65,00 per jaar (een hoger bedrag mag natuurlijk ook).

Als Vriend ontvang je de vriendenkaart van het WereldTheeMuseum en ….

 • nodigen we je uit voor de jaarlijkse viering van de door de VN uitgeroepen Internationale Theedag
 • nodigen we je uit voor onze jaarlijkse gezellige WereldTheeMuseum-dag, waar je andere vrienden en onze vrijwilligers ontmoet
 • nodigen we je uit voor officiële openingen van tentoonstellingen
 • ben je elk jaar dat je doneert welkom bij 3 lezingen, alle thee-ontmoetingen en een theeproeverij
 • ontvang je elk seizoen onze nieuwsbrief

De Theesalon

Steun ons substantieel en neem deel aan exclusieve activiteiten


Foto: Marjoleine Sloos


De WTM Theesalon bestaat uit een groep thee- en kunstliefhebbers, die speciale interesse hebben in de culturele en historische achtergrond van thee en het museum willen ondersteunen. De leden worden uitgenodigd voor inspirerende bijeenkomsten.

Als lid van de Theesalon ontvang je uitnodigingen voor speciale theesalon-activiteiten zoals een theebaristaworkshop, een gezellige high-tea, een boeiende lezing met demonstratie, een exclusieve Japanse theeceremonie, een levendige meet & greets met kunstenaars die hun werk toelichten. Natuurlijk ben je ook welkom op de viering van Internationale Theedag, waar je onze partners kunt ontmoeten. Je ontvangt een uitnodiging voor feestelijke openingen van onze tentoonstellingen met een exclusieve rondleiding voor Theesalonleden vooraf. 

De jaarbijdrage van de Theesalon is minimaal € 500 en is geldig voor 2 personen. Door de ANBI-status van het museum kun je gebruik maken van de Geefwet, waardoor je als donateur je gift kunt aftrekken van de inkomstenbelasting. Concreet betekent dit dat een schenking van € 500 per jaar, na aftrek, je slechts € 150 kost (uitgaande van een effectief belastingtarief van 52%). Je lidmaatschap dient dan wel vastgelegd te worden voor een periode van drie jaar door middel van een periodieke uitkering. Het lidmaatschap biedt je veel voordelen, zoals:

 • Gratis toegang tot alle exposities.
 • Uitnodigingen voor officiële openingen.
 • Deelnemen aan drie evenementen per jaar.
 • Het bijwonen van de jaarlijkse viering van de door de VN uitgeroepen Internationale Theedag.
 • De driemaandelijkse digitale nieuwsbrief.

Nalaten

Laat iets moois achter voor de gemeenschap


Foto: Linda van Hutten


Je kunt ook bij testament het WereldTheeMuseum tot erfgenaam benoemen. Een deel van je nalatenschap wordt dan toegekend aan het WereldTheeMuseum.

Een andere mogelijkheid is dat je een legaat nalaat. Een bepaald bedrag of object wordt dan toegekend aan het WereldTheeMuseum.

Wij denken graag met je mee.