Fotowedstrijd “Thee in Beeld” succesvol afgesloten op 15 januari 2023

Het WereldTheeMuseum organiseert zijn eerste expositie; de fototentoonstelling “Thee in Beeld”. De fototentoonstelling vindt plaats in Café Abel bij het Museum Volkenkunde (onderdeel van het Nationaal Museum van Wereldculturen) in Leiden, die de ruimte ter beschikking stelt. De expositie vindt plaats in de lente van 2023.

Voor de expositie “Thee in Beeld” zijn we op zoek naar de mooiste foto’s op het gebied van thee. De interactie tussen mens en thee staat centraal. Je kunt maximaal 3 foto’s insturen met als thema Thee. Laat je inspireren door theebladeren, theewinkels, theeproductie, theeplantages, theeculturen, theeserviezen, of vang je eigen mooie theemoment in de camera. Je ingezonden foto wordt beoordeeld op o.a. technische aspecten, compositie, eenheid, lijnenspel, gelaagdheid, beeldtaal, stijlelementen, compositie, onderwerpkeuze, esthetiek, interactie met de kijker en “WOW!” effect.

De foto’s worden beoordeeld door een breed opgezette vakjury, bestaande uit leden uit de fotografie- en museumwereld, de pers en lokale politiek.

Meedoen is het WereldTheeMuseum steunen. Als je meedoet stel je je ingezonden foto’s beschikbaar voor collectieopbouw en voor onze communicatiemiddelen. Daardoor komt er meer geld beschikbaar zodat we het WereldTheeMuseum kunnen realiseren en ook in de toekomst kunstexposities kunnen organiseren. We zijn alle deelnemers dankbaar voor hun bijdrage omdat ze ons werk op een actieve manier steunen.

Stuur je foto, bij voorkeur in hoge resolutie, naar wereldtheemuseum[at]gmail.com. Geef een omschrijving van de foto waarbij je antwoord geeft op wie, wat, waar en wanneer. De sluitingsdatum is 15 januari 2022.

De beste foto’s (max 15) worden geselecteerd voor de expositie en uitgelicht in onze nieuwsbrieven (uiteraard met naamsvermelding en beschrijving). De top 30 wordt tijdelijk gepresenteerd op onze website.

Daarnaast reiken we de volgende 3 prijzen uit.

Goud                   De beste foto krijgt een ereplaats tijdens de tentoonstelling. Je wordt uitgenodigd voor de opening van de expositie en ontvangt een cadeaubon van de theespeciaalzaak Exclusivithee in Leiden t.w.v. 100 EUR, die je kunt besteden aan thee, koffie, wijn, of een proeverij/workshop.

Zilver                   Je foto wordt opvallend groot gepresenteerd op de expositie. We nodigen je uit voor de opening van de expositie en je ontvangt van ons een cadeaubon van de theespeciaalzaak Exclusivithee in Leiden t.w.v. 75 EUR, die je vrij kunt besteden aan thee, koffie, wijn, of een proeverij/workshop.

Brons                   Je foto wordt opvallend groot gepresenteerd op de expositie. We nodigen je uit voor de opening van de expositie en je ontvangt van ons een cadeaubon van de theespeciaalzaak Exclusivithee in Leiden in Leiden t.w.v. 50 EUR, vrij besteedbaar aan thee, koffie, wijn, of een proeverij/workshop.

Reglement fotowedstrijd

 1. Iedereen kan deelnemen aan deze fotowedstrijd.
 2. Er geldt een maximum van 3 inzendingen per deelnemer. Hiervan kan slechts 1 foto genomineerd worden voor de expositie.
 3. De foto is niet zwaarder dan 5MB en word aangeleverd in JPEG formaat.
 4. Fotobewerking is beperkt toegestaan, zoals uitsnedes maken, aanpassen van scherpte, helderheid, contrast, hooglicht, schaduw en witbalans. Het wegpoetsen van vuiltjes en vlekje is ook toegestaan. Niet toegestaan is het toevoegen van teksten of passepartouts, clonen en compositing (het knippen van een foto en in een andere foto plaatsen).
 5. Juryleden en medewerkers van het WereldTheeMuseum zijn uitgesloten van deelname.
 6. Het selectieproces vindt geanonimiseerd plaats.
 7. De winnaars krijgen via e-mail bericht over de uitslag van de website. De uitslag wordt ook bekend gemaakt op de website van het WereldTheeMuseum.
 8. Over de uitslag is geen discussie mogelijk.
 9. Door deelname aan de fotowedstrijd verleent de deelnemer aan het WereldTheeMuseum het gebruiksrecht van het beeld voor alle communicatiemiddelen en expositie van het WereldTheeMuseum (zoals de website, social media, nieuwsbrieven, persberichten, boeken en tijdschrift, persberichten, jaarverslag en brochures die door het WereldTheeMuseum gemaakt worden. De naam van de fotograaf wordt bij publicatie altijd vermeld.
 10. Indien geportretteerden herkenbaar in beeld zijn, vraagt het WereldTheeMuseum om schriftelijke toestemming van de betrokkenen voor het gebruik van de foto zoals onder punt 9 vermeld.
 11. De deelnemer vrijwaart het WereldTheeMuseum voor claims van derden die pretenderen auteursrechthebbende te zijn en voor claims van geportretteerden.
 12. Ingezonden foto’s kunnen niet worden teruggetrokken uit de competitie.
 13. Ingezonden foto’s worden niet geretourneerd.
 14. Bij het fotograferen worden natuur en cultuur niet verstoord.
 15. Aanstootgevende foto’s worden gediskwalificeerd.