Samen bouwen aan de collectie

Voor een museum is het laten zien van de collectie de kern van de zaak. Betrokkenen bij het WereldTheeMuseum hebben al enkele mooie schenkingen gedaan. Misschien heb je ook wel eens een mooi object gezien of heb je iets in je bezit waarvan je denkt: “Dat zou mooi zijn voor het WereldTheeMuseum!” 

We zijn heel blij met het enthousiasme waarmee verschillende mensen objecten aan ons schenken. Heb je een mooi of bijzonder object of zelfs een verzameling op het gebied van thee en overweeg je dat een mooie bestemming te geven? Lees dan hieronder de mogelijkheden. Wij zijn naast objecten ook geïnteresseerd in films die theeculturen in beeld brengen.

Foto: Sietske Hoekstra

Iets leuks gezien? Heb je iets moois dat je kunt missen?

Wij zijn heel benieuwd! Maak een foto en laat het ons weten via de onderstaande knop.

Iraanse samovar (foto: Sietske Hoekstra)

Binnen zes weken hoor je of we interesse hebben in je aanbod.

Wil je ons helpen verzamelen?

Foto: Annelies van der Vliet

Sommige medewerkers en geïnteresseerden van het WereldTheeMuseum willen voor het museum objecten verzamelen. In dat geval gaan we graag het gesprek aan om dit samen vorm te geven.

We bespreken dan onder andere de aansluiting bij ons collectieplan, de vorm die de verzameling gaat aannemen, de toestand van de objecten, de wijze van verzamelen en de registratie van de objecten.

Heb je een verzameling die je aan het WTM zou willen afstaan?

We komen graag een keertje langs om te kijken.

Als je verzameling past binnen het verzamelbeleid van het WereldTheeMuseum maken we verdere afspraken voor de overdracht.

Uit de collectie Ria Verhulst (foto: Amber Wieringa)

Breng voor ons een theecultuur in beeld

Hou je van filmpjes maken en wil je ons helpen zoveel mogelijk theeculturen in beeld te brengen?

Opstelling voor Japanse theeceremonie (foto: Sietske Hoekstra)

Lees hier welke aspecten een rol kunnen spelen en leg een bereidingswijze van thee vast. Bij vrienden en familie, op vakantie op een afgelegen eiland in de Stille Oceaan, in een huisje op een berg of in de Sahara.

Verras je ons? Vul bij voorkeur vantevoren het formulier in, zodat we samen aan de slag kunnen om een mooie video van een theecultuur te kunnen tentoonstellen.

Als dank voor je bijdrage nodigen we je uit voor exposities waar jouw bijdrage deel van uitmaakt. Ook kun je gratis lid worden van de Theekunstkring wat je recht geeft op meet & greets met onze donateurs en lezingen.